logga-vit copy.png
 

I ett känt kriminalfall hittar Anton Berg och Martin Johnson det okända och följer spåren. Spår berättar om Sveriges mest omtvistade fall - där förtroendet för rättsväsendet urholkats. De skildrar okända platser och ljusskygga människor från Sveriges undre värld.

 
 
Spår hs3.jpg
 
 
 
 

ÖVER 12 MILJONER LYSSNINGAR UNDER 6 SÄSONGER

Säsong efter säsong kastar de nytt ljus på omtvistade rättsfall. Den första säsongen av Spår som släpptes i maj 2015 handlar om Kalamarksmordet, då två bröder överfölls i sitt hem i Kalamark. En av bröderna avlider och en mordutredning inleds. En misstänkt gärningsman – Kaj Linna – döms senare mot sitt nekande i såväl tingssom hovrätt. Spårs granskning av fallet leder fram till nya bevis som bidrar till att Kaj får resning efter 13 år i svenskt fängelse och slutligen frias.

I de efterföljande säsongerna granskas Rinkebymordet då en man skjuts ihjäl med elva skott i Rinkebys tunnelbana, den uppmärksammade droghärvan Operation Playa som blev Sveriges genom tidernas dyraste rättsmål, Raggarmordet från 1979, Sprängningen av restaurang Fontainbleau 1982 samt Förlösamordet 2012.

 
 
 
spår hs4.jpg

Anton & Martin

 

MARTIN JOHNSON

Martin Johnson är en internationellt och nationellt prisbelönt radioproducent. Han har tidigare arbetat för SR, BBC, NRK, RTE mfl och hans dokumentärer har sänts över stora delar av världen. 2017 vann Spår ”Den Gyllene Haldan” med motiveringen ”Med grävande journalistik i ett medie helt rätt i tiden har de visat att de som tredje statsmakt kan förändra på riktigt, och genom sitt tillgängliga berättande nå ut till flera tusen lyssnare”. Samma år mottog Spår Prix Europas Special Commodation för granskningen av Kalamarksmordet där Spår bidrog till att Kaj Linna beviljades resning och friades efter tretton år i fängelse.

ANTON BERG

Anton Berg har tilldelats flera priser för sina P3 Dokumentärer, bland annat ”Lyssnarnas favorit” 2015 och ”Lars Salviuspriset” 2011”för sin nyskapande strävan att nå nya lyssnare med fördjupande berättelser om vår samtidshistoria.” 2017 vann Spår ”Den Gyllene Haldan” med motiveringen ”Med grävande journalistik i ett medie helt rätt i tiden har de visat att de som tredje statsmakt kan förändra på riktigt, och genom sitt tillgängliga berättande nå ut till flera tusen lyssnare”. Samma år mottog Spår Prix Europas Special Commodation för granskningen av Kalamarksmordet där Spår bidrog till att Kaj Linna beviljades resning och friades efter tretton år i fängelse. 2018 släpptes Bergsromandebut ”De Aderton”, en fiktiv spänningshistoria som tagits emot väl av både läsare och kritiker och som sålts till fem länder.